Fibromyalgie, CVS, reuma en pijnen

/, EO, Ervaringen, Klachten, Olie/Fibromyalgie, CVS, reuma en pijnen

Fibromyalgie, CVS, reuma en pijnen

Chronisch ziek en pijn.

Een aantal jaren geleden was het nog een ver van mijn bedshow.
In mijn omgeving wel mensen met reuma, ook in de familie. Maar echt chronisch zieken, nee, ik had daar geen kaas van gegeten. Wist totaal niet wat die mensen elke dag door maakte. Was me daar totaal niet van bewust. Zelf stond ik in de volop in het leven. Had heel veel energie en deed alles nog met veel overgave.  Het moment dat ik zelf echt mee in aanraking kwam was toen ik niet herstelde van een operatie en ik maar bleef sukkelen.
Ik bleef moe, kwam amper mijn bed uit, veel pijn in mijn benen. De trap aflopen was al een opgave en blij dat je de bank bereikt. Aan de andere kant wilde ik heel graag mijn oude ik terug. Ik die barsten van de energie, spring in het veld, altijd in voor spontane ideeën. Die bleef weg.

Vaak aan de bel getrokken bij de huisarts, ziekenhuis en verschillende internisten. Al met al heb ik lang rond gelopen met mijn klachten. Opzoek naar begrip, oplossingen, iemand die mijn klachten kon verminderen. Niemand had echt voor mij een oplossing. Als ik toen de tips had gehad die ik nu weet dan had ik ze uitgeprobeerd. Want het verlicht en ondersteunt sommige klachten. Ik voel mij beter dan de afgelopen jaren. Ik kan weer meer dan de afgelopen jaren. Ik geniet weer meer en heb iets minder pijn. Meer energie en mijn weerstand is stukken beter geworden.

Blij met mijn zoektocht en de handvatten die ik heb gevonden. Sommige zijn mij echt aangereikt en daar ben ik zo dankbaar voor. Graag geef ik deze handvatten door. Zodat iedereen weet dat er zoveel meer mogelijkheden zijn. Het is al een weg die niet met gemak bewandeld wordt. Als er tips en trucs zijn die de reis makkelijker maken zijn die vast welkom.  In ieder geval weten dat de mogelijkheden er zijn en zelf de keus kunnen maken. Wat ik hier beschrijf is mijn ervaring en daar kan iedereen mee doen wat ze willen. Ik weet dat het bij iedereen weer anders is. Ik zou al heel blij zijn als er 1 iemand mee geholpen is

Vermoeid, reuma pijnen, pijn aan gewrichten, stijfheid, koud, slapende benen en armen (tinteling), regelmatig ziek, slechte weerstand, kromme vingers, ontstekingen aan klieren. Er zijn er nog meer en bij anderen vast weer anders. Iedereen ervaart het op zijn eigen manier. Ik vind klachten vaak moeilijk te om schrijven. Ga ze daarom ook niet allemaal opsommen. De handvatten die mij ondertussen wat verlichting bieden:

  • CBD olie – hiermee is mijn weerstand verbeterd. Minder snel ziek. Ook minder pijn in mijn handen. Een stuk fitter. Ik gebruik dit dagelijks voor mijn lichamelijke onderhoud. Van anderen zijn goede resultaten terug gekomen met de CBD Aqua
  • Epsom zout – Ik voeg dit toe aan mijn bad. Hierdoor minder pijn en stijfheid in mijn benen. Vooral in mijn kuiten heb ik minder pijn. Ik voeg daar een essentiële olie aan toe zodat de werking nog beter is. Voor mensen die geen bad hebben kunnen wel een voetenbadje nemen. Het wordt goed opgenomen door je huid.
  • Wintergreen – in  een rollbottle, dit smeer ik na een lange dag over mijn benen en onder mijn voeten. Deze olie is vermengd met een draagolie.
  • Deep blue rub – Heeft het zelfde effect als de wintergreen. Mijn voorkeur ligt bij de wintergreen omdat de geur mij veel meer aantrekt. En ik het gevoel heb dat het sneller werkt.
  • Aroma diffuser – deze staat regelmatig aan met verschillende essentiële olie. Deze geven een goede ondersteuning. Hierin gebruik ik on guard, melaleuca, ylang ylang, lemongrass. Al deze mooie producten ondersteunen mijn gezondheid.
  • LLV – Long life vitality pack, dit complete pakket met supplementen geeft mij zoveel ondersteuning.

(alle producten zijn aan te klikken zodat je meer info kan lezen)

Op momenten dat het dan beter met mij gaat, wordt ik weer slordiger in het gebruik en al snel merk ik dan dat ik er lichamelijk weer op achteruit ga.
Het is zeker niet zo dat ik helemaal geen slechte dagen meer heb, geen last meer heb van  het klimaat. Nee helaas heb ik nog steeds klachten. Alleen is het allemaal wel beter te behappen.

De meeste producten die ik heb beschreven komen van doTerra en zijn essentiële oliën, wil je meer algemene informatie hierover, kijk dan eens hier.  Wil je echt meer persoonlijk advies of heb je een vraag. Dan kan je die hieronder kwijt bij de reacties. Of mail mij met jouw vraag. Ik ga met veel plezier samen met je op onderzoek uit. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar jouw ervaring. Wie weet kan ik nog iets van jou leren.

About the Author:

Leave A Comment

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.